Essentie van uitvaartmuziek

Een belangrijk onderdeel van een begrafenis is de muziek. Tegelijkertijd is dit weer een heel moeilijk onderdeel van de uitvaart. Begrafenis muziek moet persoonlijk zijn en kan veel effect hebben op uzelf en de aanwezigen. De begrafenismuziek wordt meestal gespeeld tussen en na speeches van nabestaanden. Soms speelt de muziek op de achtergrond. Uitvaartmuziek is meestal persoonlijk maar er zijn enkele nummers die vrijwel altijd geschikt zijn. Heeft u geen persoonlijk liedje met de overledene, of kunt u het niet aan om dit liedje te horen op de begrafenis? Dan kunt u altijd nog een nummer kiezen uit een van de vele overzichten met begrafenis liedjes.

Crematie muziek

Een crematie is een andere afsluiting van het leven dan een begrafenis. Bepaalde rituelen verschillen, maar in het algemeen wordt ook bij een crematie uitvaartmuziek gespeeld. Hiervoor is dezelfde muziek geschikt als bij een begrafenis. Indien de overledene een uitvaartverzekering had inclusief wensen voor de uitvaart, dan waren er misschien ook wensen voor de muziek. Probeer deze wensen voor muziek bij uitvaart te achterhalen en hier gehoor aan te geven.

Soorten begrafenisliedjes

Katholieke of andere religieuze achtergronden waren in het verleden vaak verantwoordelijk voor muziekkeuze. Klassieke begrafenis muziek verliest tegenwoordig populariteit en maakt plaats voor nieuwe populaire muziek waaronder Nederlandstalige muziek en en muziek van dj's. In de meeste gevallen is uitvaartmuziek zeer persoonlijk, emotioneel en soms ook pijnlijk. Leuk is het nooit, maar een begrafenis of crematie zou wel mooi moeten kunnen zijn. Uitvaartmuziek kan hier een grote bijdrage aan leveren. Uw uitvaartverzorger kan u een overzicht van begrafenisliedjes verzorgen en heeft al deze liedjes op cd.

 

Wat kan er op een grafsteen?

Een grafsteen is veel meer dan alleen een stuk steen op een begraafplaats; het is een blijvende herinnering aan een geliefde, een venster naar hun leven en persoonlijkheid.

> lees meer

Selecteren v‚Äčan het ideale bloemstuk voor een eervol afscheid

Een begrafenis is een ingrijpende gelegenheid waarbij de aandacht voor details van groot belang is. Een essentieel onderdeel van de ceremonie is het bloemstuk of rouwstuk, dat z

> lees meer