Rouwboeketten

In veel landen en zo ook in Nederland zien we bij een begrafenis veel bloemen. Op de kist vinden we een biedermeier of een rouwstuk. Nabestaanden geven bij de begrafenis meestal een rouwboeketten of rouwkransen. Een rouwkrans en een rouwstuk zijn niet geschikt om de familie van de overledene toe te sturen, die zijn alleen geschikt voor bij de begrafenis of crematie. Bent u zelf de nabestaande, dan heeft u de gelegenheid om zelf de bloemen voor de kist uit te kiezen.

Bloemen kiezen als nabestaande

Wanneer de overledene zijn of haar bloemenwens niet vooraf heeft vastgelegd, zijn de mogelijkheden voor de bloemen tijdens de plechtigheid enorm. U heeft de keuze uit subtiele, losse bloemen of bloemblaadjes, of de grotere bloemstukken en grafkransen. Wanneer u dit fijn vindt, kunt u de plechtigheid verder aankleden met (bedrukte) linten. Denk in ieder geval goed na over hoe u wilt dat het afscheid eruit ziet en hoe u denkt dat de overledene dat had gewild.

Rouwboeketten, wanneer wel?

In de meeste overlijdensgevallen is een rouwboeket een goed idee. Met een rouwboeket betoont u uw steun en medeleven aan de nabestaanden van de overledene. U kunt de bloemen laten bezorgen bij een huisadres of bij het uitvaartcentrum. Witte lelies of rozen zijn vrijwel altijd geschikt. Wit is in ieder geval altijd een veilige keuze.

Rouwboeketten, wanneer niet?

Laat u een rouwboeket bezorgen, stuur deze dan niet op de dag van de begrafenis of crematie. De familie is dan veel te druk, zij zullen het niet waarderen dan nog een nieuw boeket te moeten aannemen. Wel kunt u zelf rouwbloemen achterlaten bij de kist of het graf.
Bloemen hebben meestal een betekenis. Zoek daarom voor de zekerheid altijd even de betekenis op van de rouwbloemen die u wilt geven. Vragen de nabestaanden via de rouwkaart of op een andere manier nadrukkelijk om géén bloemen te geven, doe dit dan ook niet. Zij vragen dit niet voor niets.

Mooie rouwbloemen, rouwboeketten en rouwkransen online bestellen

Mooie rouwboeketten of rouwkransen zijn tegenwoordig ook online te bestellen. U kunt direct het bezorgadres invullen en hoeft zelf niet in een vervelende, ongemakkelijke of pijnlijke situatie terecht te komen. Online kunt u standaard rouwboeketten bestellen die altijd geschikt zijn. Eventueel kunt u soms ook een bloemstuk laten maken. Bekijk een van de bloemisten hieronder voor begrafenisbloemen.

Wat kan er op een grafsteen?

Een grafsteen is veel meer dan alleen een stuk steen op een begraafplaats; het is een blijvende herinnering aan een geliefde, een venster naar hun leven en persoonlijkheid.

> lees meer

Selecteren v‚Äčan het ideale bloemstuk voor een eervol afscheid

Een begrafenis is een ingrijpende gelegenheid waarbij de aandacht voor details van groot belang is. Een essentieel onderdeel van de ceremonie is het bloemstuk of rouwstuk, dat z

> lees meer