Uitvaart kosten

De kosten van een uitvaart zijn sterk afhankelijk van de wensen van de nabestaanden. Een zeer persoonlijke uitvaart met allemaal speciale kenmerkende zaken zal uiteraard hoger uitvallen qua kosten dan een basis uitvaart. Het is dus geheel aan u om de kosten van een uitvaart te bepalen. Voordat een uitvaart plaatsvindt, zal een uitvaartbegeleider de kosten in kaart brengen zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Tevens zal de uitvaartverzorger uw verzekeringspolis bekijken en meteen duidelijkheid scheppen qua financiën.

Verschil in kosten crematie en kosten begrafenis

Uiteraard zit er een verschil in de kosten van een crematie en die van een begrafenis. Zo dient u bij een begrafenis bijvoorbeeld grafrechten te betalen. Deze kunnen rond de 2000 euro liggen voor 20 jaar. Een crematie is op de lange termijn dus goedkoper. Een standaard begrafenis is veelal inclusief het vervoer & de opbaring, het verzorgen van formaliteiten zoals de aangifte van overlijden en dergelijke, een uitvaartverzorger die u begeleid (voor, tijdens en na de uitvaart), een eenvoudige uitvaartkist en een uitvaartdienst. Een dergelijk pakket kost ongeveer tussen de 4000 en 8000 euro. Uiteraard is het mogelijk om de uitvaart persoonlijker en daarmee duurder te maken of juist meer budget.

Goedkope begrafenis?

Wanneer u het meer budget wilt houden, dan is het mogelijk om een goedkope begrafenis te realiseren door het budget pakket te kiezen. Er zijn veel uitvaartverzorgers die deze optie aanbieden. U kunt dan zelf de persoonlijke touch verzorgen op een uitvaart. Denk bijvoorbeeld aan een mini koffietafel bij u thuis of bij vrienden thuis of zelf het drukwerk te verzorgen. Door deze zaken niet uit te besteden, kunt u flink besparen op de uitvaart.

Wanneer er een uitvaart verzekering is afgesloten, dan kunt u meer besteden aan een uitvaart. Veelal krijgt u een dienstenpakket t.w.v. een bepaald bedrag, en daarbij nog een vrij te besteden maximaal bedrag om de uitvaart persoonlijker te maken.

Dekking uitvaartverzekering

Wanneer u uitvaartverzekeringen gaat vergelijken bent u natuurlijk geïnteresseerd in wat een uitvaartverzekering allemaal dekt. U wilt er immers van verzekerd zijn dat u uw

> lees meer

Uitvaart checklist

Wanneer u (of de overledene) een goede uitvaartverzekering heeft afgesloten en de keuze voor een passende uitvaartverzorging is gemaakt, zullen de meeste praktische zaken u uit

> lees meer