Uitvaartverzekering afsluiten

U denkt er wellicht (nog) niet over na, en het is zeker ook niet het leukste onderwerp om over na te denken, maar toch is een uitvaartverzekering heel belangrijk. Wanneer u een goede uitvaart verzekering heeft is alles geregeld op het moment dat u komt te overlijden. Door uw uitvaart vóór uw overlijden goed te regelen neemt u uw nabestaanden ontzettend veel werk en zorgen uit handen. Uw verlies zal al moeilijk genoeg voor hun zijn, dus waarom zou u uw dierbaren achterlaten met iets wat u ook zelf kunt regelen?

Uitvaartverzekeringen vergelijken

Een goede plek om te beginnen is bij het vergelijken van uitvaartverzekeringen. Van de meeste uitvaartverzekeringen kunt u online de premie en de voorwaarden bekijken. Door slim te vergelijken kunt u de beste en tevens een goedkope uitvaartverzekering afsluiten. Belangrijk hierbij is natuurlijk dat de verzekering past bij u en uw nabestaanden. Eventueel kunt u overleggen met uw partner of andere dierbaren.

Beste uitvaartverzekering afsluiten

Welke de beste begrafenis verzekering is, is voor iedereen verschillend. Dit hangt af van uw persoonlijke voorkeur en wensen. Het doel van een begrafenis verzekering is in ieder geval om de kosten van uw begrafenis of crematie te dekken. Uw verzekeringsmaatschappij betaalt de kosten. Let bij uw keuze wel op welke kosten gedekt worden.

Voordelen uitvaartverzekering

  • Het is veel om te behappen, dus zetten we hier nog eens alle voordelen van een uitvaart verzekering op een rij.
  • Nabestaanden krijgen bijna altijd direct geld uitgekeerd van de verzekeringsmaatschappij. Zij hoeven dus niets voor te schieten of te lenen, uw uitvaart wordt onmiddellijk vergoed.
  • U betaalt meestal minder met een uitvaart verzekering dan wat de uitvaart uiteindelijk kost.
  • U kunt ook gewoon sparen voor uw begrafenis, maar met een begrafenis verzekering kunt u belastingtechnisch meer voordeel behalen.
  • Het belangrijkste voordeel is waarschijnlijk nog wel dat u uw nabestaanden niet met (financiële) zorgen laat zitten.

Neem deze voordelen in overweging wanneer u een uitvaartverzekering gaat vergelijken of afsluiten.

Dekking uitvaartverzekering

Wanneer u uitvaartverzekeringen gaat vergelijken bent u natuurlijk geïnteresseerd in wat een uitvaartverzekering allemaal dekt. U wilt er immers van verzekerd zijn dat u uw

> lees meer

Wat kan er op een grafsteen?

Een grafsteen is veel meer dan alleen een stuk steen op een begraafplaats; het is een blijvende herinnering aan een geliefde, een venster naar hun leven en persoonlijkheid.

> lees meer