Dekking uitvaartverzekering

Wanneer u uitvaartverzekeringen gaat vergelijken bent u natuurlijk geïnteresseerd in wat een uitvaartverzekering allemaal dekt. U wilt er immers van verzekerd zijn dat u uw nabestaanden met zo min mogelijk zorgen achter kunt laten. Wat een uitvaartverzekering precies dekt verschilt natuurlijk per verzekering en het beste is dan ook om uitvaartverzekeringen afzonderlijk te vergelijken en op die manier voor uzelf de beste uitvaartverzekering te kiezen. Toch hebben wij een vrij compleet beeld van wat de verzekeringen in het algemeen dekken en dat zullen we op deze pagina behandelen.

Verschillende typen dekkingen

Op de eerste plaats zijn er bij de meeste verzekeraars verschillende typen dekkingen waar u uit kunt kiezen. Soms is dit een keuze tussen vaste bedragen, zoals €5.000,-, €7.500,- of €10.000,-. Afhankelijk van uw wensen voor een begrafenis of crematie kunt u dan voor een bepaald bedrag kiezen. Die bedragen worden uitgekeerd in contanten of in natura (de begrafenis of crematie). In sommige gevallen kunt u ook een overlijdensrisicoverzekering afsluiten, welke ook de kosten ná uw overlijden dekt zoals kosten voor de opvang of studie van uw kinderen.

Extra onderdelen dekking uitvaartverzekering

De beste uitvaartverzekering dekt de kosten van uw begrafenis of uitvaart. Deze kosten zijn meestal in ieder geval een standaardkist, de opbaring, een standaard graf, een kleine koffietafel, de lijkenwagen en vervolgauto en circa 75 rouwkaarten. Heeft u extra persoonlijke wensen, zoals een rouwadvertentie, een luxere kist en bloemen dan kan het zijn dat dit niet altijd gedekt is. Sommige verzekeraars hanteren ook een maximaal te vergoeden bedrag per uitvaart.

Welke uitvaartverzorging bij welke uitvaartverzekering?

U heeft alles goed overwogen en besloten om een uitvaartverzekering af te sluiten. U wilt niet alleen de beste uitvaartverzekering, maar ook de beste uitvaartverzorging waarbij de kosten van uw begrafenis of crematie niet onnodig oplopen. Sommige uitvaartverzorgers nemen verzekerden van (bijna) iedere maatschappij aan. Zij zullen zorgen dat de kosten niet onnodig oplopen en de gehele uitvaart voor u verzorgen. U kunt bij de begrafenisondernemer o.a. terecht voor het eerste contact, een persoonlijk nagesprek, een rouwkamer, foto's en mediacontact en eventueel een uitvaartcodicil. Een goede begrafenisondernemer regelt voor u of voor uw nabestaanden het gehele proces, zodat er op een mooie en gedenkwaardige manier afscheid genomen kan worden.

Wat kan er op een grafsteen?

Een grafsteen is veel meer dan alleen een stuk steen op een begraafplaats; het is een blijvende herinnering aan een geliefde, een venster naar hun leven en persoonlijkheid.

> lees meer

Het kiezen van het perfecte rouwstuk voor een waardig afscheid

Het kiezen van het perfecte rouwstuk voor een waardig afscheid Een uitvaart is een emotionele gebeurtenis waarbij elk detail telt. Een van de belangrijkste aspecten van een

> lees meer